Glasfolies

Is het te warm achter uw raam in de zon? Onze zonwerende folies maken het koeler in de zomer!

Glas is fantastisch materiaal, maar sommige eigenschappen ervan zijn nu eenmaal niet altijd even handig. Hiervoor hebben we verschillende glasfolies in het assortiment. De hitte of glinstering van de zon wordt met zonwerende folie weggenomen. Speciale UV-folie vermindert verkleuring van de materialen die in uw etalage (of museum) staan. Het risico van glasbreuk wordt beperkt met veiligheidsfolie. En uiteraard kan folie ook voor decoratieve doeleinden worden toegepast.

Zonwering

U herkent het vast wel. In de winter, bij een laagstaande zon, wordt u bijna verblind door de zon die door uw raam heen schijnt. Door het aanbrengen van een zonwerende folie kunt u de schittering verminderen en toch blijven genieten van de zon. Ook helpt zonwerende folie tegen een te hoge temperatuur in uw kantoor of kamer. Het tinten/blinderen van uw ramen kan zo maar 5 tot 7 graden warmte schelen in het vertrek achter het glas, waardoor u in de zomer meer comfort heeft, een hogere arbeidseffectiviteit en lagere airco-kosten. Of beter oplettende leerlingen omdat ze het minder heet hebben in het klaslokaal van uw school. Er bestaan zonwerende folies voor zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het glas, in verschillende kleuren en eigenschappen. De juiste keuze voor u is afhankelijk van het gewenste effect, het soort glas, de bereikbaarheid, etc. Wij adviseren u hier graag over.

Glasbreuk

Glas is een kwetsbaar materiaal. 100% voorkomen van glasbreuk is onmogelijk maar we hebben een aantal safety films in ons assortiment die de gevolgen van deze kwetsbaarheid beperken. Met onze veiligheidsfolies voorkom je bijvoorbeeld dat er glassplinters rondvliegen bij glasbreuk. Bij uitstek toe te passen op scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Of speciale HACCP genormeerde veiligheidsfolies in ruimtes waarin productie of verpakking plaatsvindt van voedingsmiddelen. En natuurlijk zorgen onze safety films ook voor inbraakvertraging bij winkels.

UV-bescherming met folie

Als een product langere tijd achter het glas in de zon ligt, gaat dit product verkleuren door de UV-straling. Om deze verkleuring zo goed mogelijk tegen te gaan, is er speciale UV-werende folie. Deze folie heeft een maximale lichtdoorlating in combinatie met 99% UV-wering. Zo blijft de kleding in de etalage langer mooi en houdt de kunst in het museum de juiste kleur.

Medische oplossingen

Een aantal van de zonwerende folies in ons assortiment zijn zeer geschikt voor patiëntengroepen (E.P.P., C.P.L.D., LUPUS) met problematieken betreffende UV en lichtbescherming. Deze folies reduceren de voor hen erg hinderlijke UV-A, UV-B en UV-C straling. Wij adviseren u dan ook graag vrijblijvend over de meest geschikte folie die u kunt toepassen voor de betreffende lichtgevoeligheid.

Privacy en decoratie

Ook om privacyredenen kunt u kiezen voor donkere zonwerende folies. Ook etsfolie (andere benamingen zijn matglasfolie, melkglasfolie of zandstraalfolie, in het Engels dusted/etched of crystal/frosty) is hiervoor geschikt. Etsfolie is ook decoratief inzetbaar. Denk aan glazen douchewanden of het glas in uw voordeur voorzien van uw naam en huisnummer.

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie over één van onze oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.