Kozijnen

Zijn uw kunststof kozijnen toe aan een nieuwe kleur?
Wij maken ze weer voor jarenlang mooi!

Kunststof of aluminium kozijnen en gevel (–delen) van uw woning of bedrijfsgebouw worden na verloop van tijd lelijk, of ze zijn gewoon toe aan een andere kleur. Met speciale Facade Film kunt u de levensduur van uw kozijnen tot wel 10 jaar verlengen.

Houten kozijnen

Van oudsher zijn raamkozijnen van hout gemaakt. Om dit hout te beschermen heeft de mensheid al heel lang geleden verf uitgevonden. Er wordt als het ware een gekleurde beschermlaag op aangebracht door het kozijn te schilderen.

VoorNa

Kunststof en aluminium kozijnen

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw worden steeds meer kunststof en aluminium kozijnen toegepast in kantoorgebouwen en bedrijfsunits. Ook bij woonhuizen is dit het geval, niet alleen bij nieuwbouw maar ook bij aanbouw en renovaties (serres, openslaande deuren, schuifpui etc).

Het voordeel van kunststof en aluminium is dat het onderhoudsvriendelijk is en een grote duurzaamheid heeft. Echter, na verloop van tijd krijgt de invloed van het weer (uv-straling, zon, regen, wind, vervuiling) toch vat op de kleuren van deze kozijnen en kunnen ze er verweerd uit gaan zien.

Schilderen van kunststof en aluminium is niet de beste keuze. De verf hecht niet zo goed op kunststof als op hout, er vormt zich niet zo’n mooie strakke laag en je hebt sowieso meerdere arbeidsgangen nodig. Het zou ook om de paar jaar weer geverfd moeten worden (je hebt dan niet alleen om de paar jaar de extra kosten van de verf en arbeid, maar bijvoorbeeld ook van de steigers en hoogwerkers).

Bij een het wrappen van een schuifpui in een andere kleur is er een belangrijk aandachtspunt. Sommige verticale delen hiervan zijn met onze handen en gereedschappen niet te bereiken zonder de pui te demonteren. Daarom wrappen wij schuifpuien uitsluitend indien de klant zelf de schuifpui demonteert cq laat demonteren.

Schilderen met folie

De oplossing hiervoor is het wrappen van uw kozijnen, kortom “schilderen (renoveren) met folie”. De kozijnen worden eerst goed schoon en vetvrij gemaakt en vervolgens wordt er speciale Avery Dennison Facade Film (vergelijk het met zelfklevende verf op een rol) op aangebracht. Het zit direct vast en zorgt voor een strak resultaat. En veel minder arbeidsintensief dan schilderen met verf. En het hoeft niet te drogen, dus uw ramen en deuren kunnen na het wrappen direct dicht. Met deze kwaliteitsfolie kunt u weer 10 jaar van genieten van uw mooi gekleurde kunststof kozijnen en geveldelen van uw huis of kantoor. Wij zijn gecertificeerd Avery Facade Installer en u heeft hierdoor de beste garantie op het eindresultaat. De prijs van kozijnen wrappen is vergelijkbaar met de prijs van schilderen van houten kozijnen.

Materialen

Deze Avery Facade Film is standaard leverbaar in veelvoorkomende “schilderskleuren” (RAL) en vanaf bepaalde hoeveelheden ook speciaal op kleur aan te maken. En het onderhoud? Als de glazenwasser toch een paar keer per jaar bij u langs komt voor het glas, maakt hij de kozijnen met een mild sopje schoon en heeft u er verder geen omkijken meer naar. Er worden ook wel andere folies toegepast op kozijnen, deze hebben echter wel andere (lees: minder geschikte) eigenschappen op het gebied van hechtkracht en duurzaamheid. Voor houten buitenkozijnen blijft het over het algemeen de beste keuze om deze traditioneel te laten schilderen, met verf dus. Neemt u hiervoor contact op met uw plaatselijke schilder.

Renolit

Veel kunststof kozijnen zijn uitgevoerd met een houtnerf. Deze houtnerf wordt op het kozijn aangebracht door middel van een folie. Als u kunststof kozijnen heeft met een houtnerf, is de kans vrij groot dat deze kozijnen zijn voorzien van een folie van Renolit, de marktleider op dit gebied.

Het kan wel eens gebeuren dat de folie-laag van uw kozijn beschadigd raakt (een omvallende fiets, een iets te enthousiaste verhuizer, de slopende werking van 25 jaar UV-straling, etc). Geen nood, wij kunnen schades aan deze kozijnfolie herstellen met de originele Renolit Exofol folie, vrijwel zonder kleurverschil. Ook nieuwe kozijnen die in een andere kleur zijn geleverd dan gewenst, kunnen we van de juiste kleur folie voorzien. Niet alleen interessant voor particulieren, maar ook voor bouw- en verzekeringsbedrijven. Wij zijn gecertificeerd Renolit Repair Service.

Bouwbedrijven

Wellicht herkenbaar voor bouwbedrijf of timmerman: Je spreekt met een klant over een mooie verbouwing waar hij of zij helemaal gelukkig van gaat worden. Maar die creme-witte kunststof kozijnen aan de voorkant van woonkamer passen nét niet helemaal bij de nieuwe antraciet uitbouw aan de achterkant, maar ze zijn nog té goed om compleet te vervangen. Voor een fractie van de prijs van nieuwe kozijnen, kunnen ze in dezelfde kleur worden geplakt als de kleur van de verbouwing.

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie over één van onze oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.